New Orleans

Ja, då har vi besökt New Orleans :) Vägen dit gick via långa broar som såg halvfärdiga ut och där alla körde galet fort. Blev omkörda av gigantiska långtradare, där det var avspärrat för vägarbete. (Långtradarna kör 120km/h här!)

Så fort vi kom till stadsgränsen började alla övergivna och fallfärdiga hus dyka upp. Ett stort nybyggt hus kunde ligga bredvid ett rasat. Katrina gjorde sig påmind överallt. Att hitta in till French Quarters gick bra men att hitta parkering var en helt annan sak. När vi körde förbi French market blev det en lucka ledig som vi snabbt utnyttjade.

Gick runt på marknaden i värmen och åt på en trevlig typisk New Orleans-restaurang med live musik.
Vädret såg suspekt ut så det blev ingen tur med båt och tur var väl det för vi hann bara till bilen när det började att regna och åska. Körde runt bland alla mysiga hus och gränder tills vi tillslut hamnade i "skumma" kvarter med många skadade hus. Där bestämde vi oss för att åka hem till Slidell.

Stannade vid Starbucks för en koffeinkick. När vi kom ut så öppnade himmelen sig så vi fick springa till bilen. Väl inne i bilen kunde man se och känna ovädret som var utanför, hela bilen gungade när det blåste. Efter ettag började vi rulla den inte allt för långa biten till hotellet, väl framme tog det några minuter tills vi vågade oss ut. Tre sekunder i regn och vi var alla genomvåta. Nu ligger vi och torkar till på hotellrummet för att fortsätta resan österut imorgon. Då bär det av till Biloxi, Mississippi

För er som inte vet så har orkansäsongen precis börjat. Så det är tur att vi är på resande fot.

Ps. Jag(Amanda) kommer att ha träningsvärk i magen i morgon p.g.a. dumma kommentarer från de övriga te.x.: Vi är packade och lever i resväskor. (Tänk vilken syn!)

//Anna & Amanda

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej allihopa! Har bara jobbat i veckan och inte haft så mycket tid att kolla er blogg. Trevligt med kort och reseskildring! Ni verkar ha det bra allihopa. Saknar kort från New Orleans! Kör försiktigt och ha det riktigt bra.



Vi har haft fint väder tills idag, nu öser regnet ner :(

2010-06-11 @ 09:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0